Program symposia

 

06:00
 
 
První registrace
Ověřování účastnických registrací

06:30
(60 min.)
 
 
 
 
 
Jan Mühlfeit, globální stratég, kouč a mentor
Ranní ptáče aneb Máte na víc, než si myslíte!
 
Mnoho z lidí má velký potenciál, ale jen málokdo ho skutečně odemkne. Problém je v tom, že opakovaně dělají stejné zásadní chyby. Pojďme se zaměřit se na silné stránky místo slabých, ptát se a odpovídat si na otázky osobní jedinečnosti před tím, než začneme plánovat. Zaměřme se na práci s energií místo na práci s časem a poslouchejme hlas srdce. Pokud lidé mohou dělat, to, co je baví, jsou nejen produktivnější, ale i šťastnější.
 

07:30
(60 min.)
   Snídaně a druhá registrace
     Začněte svůj den na symposiu snídaní a přijďte si popovídat se svými kolegy u šálku dobré kávy

08:30
(10 min.)
Zahájení Symposia 2017

08:40
(40 min.)
 
 
  
Blanka Říhová, česká vědkyně, imunoložka, mikrobioložka
Co nám příroda dovolí poznat
 
Co nám příroda dovolí poznat, aneb jak to chodí na projektech ve vědecké laboratoři. Co přírodě odevzdáte, to vám vrátí. Neodevzdáte-li nic, nevrátí se nic.

09:20
(40 min.)
 
 
  
Miroslav Bárta , český egyptolog a archeolog
Herakleitův svět
 
Velice často slyšíme, že studium minulosti je k ničemu. Pojďme si ukázat, jak studium různých civilizací na odlišných stupních vývoje může nastavit zrcadlo nám samotným.

10:00
(30 min.)
 
    Dopolední káva
    Autogramiáda knihy Miroslava Bárty  „Příběh civilizací“

10:30
(40 min.)
Petr Fodor, mobilní marketér
Zkušenost je nejlepší škola, jen má drahé školné
 
"Overnight success" neexistuje, za každým úspěchem je spousta chyb a bolestivých ponaučení. Petr Fodor si myslí, že nelze spoléhat na knihy, školení a rady ostatních, protože jediná cesta vede skrz vlastní zkušenost přinášející hluboké porozumění. Ve své přednášce představí několik Údolí smrti, kterými si za uplynulých 10 let prošel a jak mu nabité zkušenosti pomohli vytvořit úspěšný globální byznys v marketingu mobilních aplikací.

 11:10
(40 min.)
Martin Hausenblas, politik, podnikatel a filantrop
Winners never quit and quitters never win
 
O tom, jak poznat, kdy pokračovat a kdy zanechat snažení. Jak se zvednout, když člověk padne. Co to znamená "selhávat kupředu". Zaměstnání, nebo služba?

 12:00
(90 min.)
    Oběd

13:30
(40 min.)
Barbora Chuecos, generální ředitelka kosmetické společnosti Mary Kay    
Zázraky se dějí těm, kteří v ně věří
 
Tři skutečné příběhy ze života. Ne vždy se děje úplně přesně to, co chceme. Jak se nevzdávat a jít za svým štěstím.

14:10
(40 min.)
Andrea Brzobohatá, jednatelka sdružení Nofoot Nostress
Můj život je román
 
Pravdivý příběh jedné ženy, která se nenechala nikdy zlomit nepřízní osudu. Dnes ví, že "všechno potřebuje svůj čas".

14:50
(40 min.)
   Konec přednáškové části, odpolední káva a networking


15:30 - 16:30
(60 min.)
Workshopy I.
Kateřina Ailová a Rudolf Čihák: Design Thinking v českých inovacích (I. blok)
 
Workshop vás seznámí s postupy Design Thinkingu a zkušenostmi z vývoje inovativních produktů, služeb a zákaznické zkušenosti ve velkých korporacích na českém trhu. Součástí workshopu bude případová studie návrhu elektronické platební peněženky z dílny společnosti IdeaSense. Workshop je dvouhodinový.
 
Jan Bílý: Cyklický čas v businessu
 
Příroda žije v cyklech, je čas zasít, obdělat, sklidit a nechat pole spát. Praktický a moudrý workshop o tom, jak se příroda zrcadlí v našem každodenním životě a podnikání a jak můžeme s tímto vědomím v našem uspěchaném životě lépe plynout.
 
Roman Chudoba: Když se věci nedaří
 
Když se nám věci nejen na projektech nedaří, máme chuť se vzdát a nedělat vůbec nic. Jsou ruce v kapsách opravdu tou nejlepší strategií? Workshop o tom, jak se nevzdat a účinně a vytrvale rozvíjet svou duševní odolnost. 
 
Petr Pouchlý: Gamifikace - Řiďte svůj projekt jako hru
 
Roční obraty v gamifikaci na US trhu dosáhnou 2,8 mld. USD za rok 2016 a všichni velcí hráči už své klíčové produkty upravují či upravili. Špatných řešení i nasazení je však stále ještě výrazné procento a mnohé projekty "zaslouženě" končí v obřích ztrátách. Rozdíl je především v designérském týmu, jeho znalosti herní teorie, hráčské cílovky a procesu zaměřenému na hráče na prvním místě.

Přijďte pochopit základy dobrých her, hráčskou mysl i nastavení a rozebrat funkční/nefunkční principy. Výsledkem naší práce ideálně bude, že si ujasníte odpověď na zásadní otázku za zlatého bludišťáka: Má to k čertu smysl zrovna ve vaší firmě?
 
J. Erbenová, M. Janíčková, K. Koželská: Úspěšná osobní značka aneb „výtahová jízda“
 
Prezentujete sebe, svůj projekt, nápad nebo produkt a potřebujete zaujmout během minuty? Vyzkoušejte si „výtahovou jízdu“. Vytvořte si svou unikátní a zapamatovatelnou osobní vizitku - vaši „Elevator Speech“, abyste zaujali a získali šanci říci více!
 
Václav Ševčík a Jan Plojhar: Globální pravidla úspěšných týmů
 
Praktický workshop o týmovém rozvoji. Jak zařídit motivované členy, když odměnou nejsou peníze? Workshop proběhne pod vedením zástupců největší světové networkingové neziskové organizace mladých aktivních občanů JCI. Dozvíte se, jaký je recept na udržitelnost rozvoje po více než 100 let a co je v něm pro vás.
 
Jiří Krátký: Jak komunikovat, když se nevidíme
 
Účastníci workshopu si na vlastní kůži vyzkouší, jak probíhá porada virtuálního týmu, při které se účastníci vzájemně nevidí. Přijďte si prostřednictvím vlastního zážitku osvojit klíčové principy, které je vhodné znát při vedení virtuálních týmů.

16:30
(15 min) 
Přestávka mezi workshopy pro přesun do učeben
 

16:45 - 17:45
(60 min.)
Workshopy II.
Kateřina Ailová a Rudolf Čihák: Design Thinking v českých inovacích (II. blok)
 
Workshop vás seznámí s postupy Design Thinkingu a zkušenostmi z vývoje inovativních produktů, služeb a zákaznické zkušenosti ve velkých korporacích na českém trhu. Součástí workshopu bude případová studie návrhu elektronické platební peněženky z dílny společnosti IdeaSense. Workshop je dvouhodinový.
 
Jan Straka: Jak to (ne)jde (ne)dělat jinak
 
Praktický workshop o (ne)diářích, (ne)plánování, (ne)úkolování a jiných (ne)praktických (ne)smyslech aneb jak to opravdu (ne)jde (ne)dělat jinak. 
 
J. Erbenová, M. Janíčková, K. Koželská: Visual storytelling aneb příběhy, které nenudí
 
Jednou vidět je lepší než 100x slyšet. Jak si zapamatovat z prezentace ještě více? A čím podpořit ulpívavost vašeho sdělení či informace? Vyzkoušejte si metodu vizualizace - velmi jednoduché vytvoření a propojení klíčových slov se symboly a jednoduchými ikonami. Získáte okamžité atraktivní výstupy a zažijete práci s „graffiti walls“.
 
Thilo Mutter: Analýza cílové skupiny ve 3D / Target Group Analysis in 3D
 
Utvořte si ucelený obraz o sobě samém, pokud jde o podvědomě řízené preference vnímání a zjistěte, proč jste na určitou komunikaci naladěni více než na jinou. Zjistěte také, že pochopení svých předpokladů podvědomí vám pomůže přeměnit chyby a neúspěchy v mocný zdroj motivace v každodenním životě.
Upozornění: tento workshop probíhá v anglickém jazyce.
 
Daniel Gamrot: Připravit, SOUSTŘEDIT SE... Teď!
 
Víte, čemu jste se věnovali posledních 48 minut? Pokud ano - byla to ta nejdůležitější činnost, kterou jste zrovna v tu chvíli mohli realizovat? A pokud ano - věnovali jste jí maximální pozornost? Během workshopu Připravit, SOUSTŘEDIT SE... Teď! si ukážeme, proč je soustředění pro maximální osobní produktivitu naprosto klíčové a jak se "díky" špatné koncentraci dostáváme pod negativní tlak. Společně projdeme ty nejčastější příčiny narušení soustředění a vyzkoušíme si, jak je co možná nejlépe vyřadit z našeho denního programu. Zároveň si představíme přístupy, které vaši pozornost mohou výrazně zvýšit.
 
Jana Korvasová: Nikdy není pozdě na úspěch
 
Co je hnacím motorem úspěšných lidí? A co to vlastně úspěch je? Během workshopu se podíváme na osobní příběhy některých úspěšných lidí jak ze světa, tak z České republiky. Zamyslíme se nad tím, co mají tito lidé společného, a pokusíme se najít inspiraci pro sebe.

17:45
(15 min.)
Ukončení druhého bloku workshopů, přestávka pro přesun do Galerie na večerní chillout


 
18:00
(90 min.)
 
 
 
19:30
Večerní Chill Out, drink a studené občerstvení,
hudba k poslechu či tanci
 
 
Předpokládané oficiální zakončení Symposia